Ferie

Enlig Mor på charterferieFerietiden er altid skøn, men som enlig mor kan det nogle gange godt være lidt svært. For det første er der det med pengene: hos enlige mødre er der kun én indtægt, og vinterstøvler vinder altid over en årlig tur til Caribien. Heldigvis er det et problem, der kan løses; der er mange andre og billigere rejsemål. Men derhjemme ved man, hvor tingene ligger i supermarkedet, der er vaskemaskine og tandbørste på de rigtige steder, faste legekammerater og nogle at spørge til råds, hvis det glipper. Ude er alt nyt og med frihånd. Derfor kan en uge godt være lang tid, når man både skal være mor, rejseleder og nå at koble af.

Det er dog straks værre, at mellem de andre kernefamilier så bliver det pludselig meget synligt, at her kommer en familie, der ikke er ”rigtig”. Der er ikke meget kernefamilie over os, men sønnen og jeg har alligevel været på bilferie i Frankrig, til grisefest, sejlet og taget Europas hovedstæder efter tur – ligesom alle andre familier på ferie. Bare fordi man ikke er en familie med far, mor og børn, så skal det ikke forhindre nogen som helst i at lave, hvad de har lyst til. Den tanke vil jeg meget gerne give videre, for selvfølgelig skal vi da ud og se noget.

Men der er nogle udfordringer forbundet med at rejse alene ud i verden med børn. F.eks. er der det store spørgsmål: Når man nu selv skal bære det hele – plus et eller flere børn i hænderne – hvor lidt kan man så nøjes med at pakke? Og hvordan kommer jeg på toilettet om aftenen i den anden ende af campingpladsen, når mit barn ligger alene tilbage i teltet og måske kan finde på at vågne? Det var en meget lang tur!

Men den ultimative hadeferie må nok være en uge i et øde sommerhusområde i regnvejr, hvor man skal være på hele tiden. Hvis du kun er mor til en enkelt, så bliver udfordringen altid at finde nogen, barnet kan lege med, for ellers kommer det til at kede sig, og du får ikke slappet af. Til gengæld er en lille festival eller en ø-lejr med masser af børn det rene paradis for en enlig mor. Her er der nogen, I begge kan snakke med, og så bliver det en hyggelig ferie for alle.

Hvis du gerne vil af sted på charter og ikke vil rejse alene, så spørg en god ven eller veninde med børn, om de ikke vil med, eller søg rejsefamilier på www.singleplus.dk. Charterselskabernes tilbud er i øvrigt indrettet sådan, at der kun er tilbud til ”rigtige” kernefamilier med to voksne og to børn, så måske skal du lige spille lesbisk for at få rabatterne, når du booker. Men varmen og fællesskabet er det værd! Lej to hotelværelser eller en stor lejlighed og aftal hjemmefra, at I lader den anden familie få fred, når der er behov.

Om ferierne

Afsted på bilferie (Foto: Shutterstock)

Afsted på bilferie (Foto: Shutterstock)

I fanen “Ferie” kan du finde en række turforslag til nemme ferier, hvor udgifterne kan justeres efter det, I har råd til. Hvis du er sådan en, der går i panik over at skulle flette henover fire spor med lastbiler til alle sider, eller har du ikke bil, så kan alle rejsemål i bogen nås med tog og bus.

I de fleste byer kan man købe et CityCard, der giver rabat på mange oplevelser og ofte også fri transport. Besøg byernes online turistinformation på nettet, inden I tager af sted. Det er så meget bedre at kunne vælge imellem en vifte af oplevelser, når man kommer frem, i stedet for at sidde fast på hotelværelset eller skulle finde informationen på et sprog, man ikke taler særlig godt. Tag gerne en computer eller Ipad med, ikke bare til at planlægge næste dags udflugter, men også som adspredelse for barnet, når du lige skal have en pause.


Der er forskel på, hvad man kan lave med helt små børn og så teenagere, men ferierne her vil alle kunne tage på og få noget ud af. Der er forslag til seværdigheder, som både drenge og piger, og store og små børn, finder spændende. Klik også ind på byernes online turistinformationen og se, om der er flere gode alternativer. En god måde at lære byen at kende på er at tage med den første og bedste sightseeing-bus. Hvis du har et CityCard, kan du ofte få rabat.

Overnatning

Der er mange muligheder for at finde god og billig overnatning, hvis I ikke lige har råd til en suite på byens luksushotel. Prøv f.eks. www.trivago.dk. Her kan du søge i mange forskellige udbyderes priser på samme tid, så du kan sammenligne. Det er nemt at booke selv, men husk dog lige at tjekke kvaliteten og andre gæsters anmeldelser på www.tripadvisor.com.

Mange byer har også lejligheder, du kan leje for kortere perioder. Søg på byens navn og ordet for lejlighed på det pågældende sprog på Google, eller prøv med ordet ferielejligheder. Endelig er der også masser af muligheder for at bytte bolig, enten på f.eks. www.intervac-homeexchange.com eller med folk du kender i forvejen – evt. bare med et enkelt opslag på facebook om, at I gerne vil på en billig ferie. Folk vil tit gerne låne deres hus ud mod blomstervanding, kattefodring og som tyverisikring.

Campingpladser er et billigt alternativ til byens dyrere hoteller, og ligger tit ikke længere væk fra centrum end en kort bustur. Det er ofte muligt at leje hytter eller campingvogne på stedet, så du slipper for at skulle bære rundt på et telt. Sidst i kapitlet vil du også finde en udvidet pakkeliste til camping.

Lad os så komme af sted!
Gode ferieforslag - tag børnene med til:

Køb bøger fra shoppen