– en praktisk vejledning til nybegyndere og let øvede

Det var dengang – i dag er sønnen 13 år, men stadig lige charmerende! <3

Efter den store skilsmisse-kolbøtte stod jeg der med en lille dreng på armen, uden penge og uden job – men med masser af kaos. Jeg kunne virkelig godt have brugt en hjælpende hånd, en der kunne fortælle mig, hvordan jeg skulle få alle de praktiske detaljer på plads og finde mig tilrette i mit nye liv som enlig mor. I starten måtte jeg tage et skridt ad gangen og lære det hele selv. Først var det svært, og jeg var fyldt med sorg og vrede over at skulle klare det hele alene, men i dag har vi et rigtig godt liv, sønnen og jeg. Det vil jeg gerne fortælle om.

Så her er den hjemmeside, som jeg selv stod og manglede, da jeg blev skilt. Mange år alene med min søn har lært mig nogle tricks, som jeg rigtig gerne vil give videre til alle andre enlige mødre. Du er velkommen til at læse med, uanset om du er solomor, alenemor, enestående mor, singlemor, solomama – eller kort og godt bare enlig mor. Lad os nu bare kalde en spade for en spade! Det er en guide til dig, der står med håret i postkassen, men også til de, der har været enlig mødre i mange år, men som godt kunne lære et nyt trick eller to.


Men måske bevægede du dig ikke ind på siden, fordi du er enlig mor, måske går du stadig og overvejer, om det er det, du skal være. Måske sidder du i et parforhold, som er kørt af sporet, men uden at vide, hvordan du skal komme ud af det. Så det her er også til dig, der ligger søvnløs om natten og tæller på knapper.

Siden indeholder bl.a.:

  • Tjekliste til skilsmissen og aftaler i Statsforvaltningen
  • Sådan får du alle papirerne i orden, søger tilskud og beregner friplads og boligsikring
  • Forskellen mellem børnetilskud, børnebidrag og børnepenge
  • Hvordan man får pengene til at slå til og legatsøgning
  • Hvilken økonomisk hjælp der findes til enlige mødre, og hvor man kan søge den
  • Hvordan man skruer en god hverdag sammen for sig selv og sine børn
  • Hvad man kan lave på en regnvejrsdag, og hvordan man får overskud til det hele
  • Hvordan man finder sig selv – og måske også en mand

Hjemmesiden for de enlige mødre har svaret på det hele – inklusiv masser af links til, hvor du kan læse mere.