Latkes

Latkes

Latkes

20 stk. eller 1 voksen og 1 barn i 2 dage. Kan fryses.

Latkes smager ganske enkelt fantastisk, er hurtige at lave og kan spises både kolde og varme. I øvrigt også en opskrift, der er god at rydde op i grøntsagsskuffen med.

Ingredienser

12 mellemstore kartofler
2 løg
2 tomater
1 rød peberfrugt
Evt. 1 chili uden kerner
4 æg
1-1½ dl. mel
1 tsk. salt
Peber
1 grøntsags-bouillonterning
Olie til stegning

Fremgangsmåde


Kartoflerne rives på den grove side af rivejernet, og løg på den fine. Kartoflerne lægges i blød – brug evt. dørslag kombineret med skål, så er de lige til at hive op og dryppe af. Skift vandet, til det ikke længere er grumset. Tomater og peberfrugt skæres i bittesmå tern sammen med chilien, hvis alle i huset kan lide stærk mad.

Kram væden ud af kartoflerne og kom dem over i en skål sammen med resten af ingredienserne. Røres godt. Hvis der danner sig meget væde nede i dejen, skal det ikke hældes fra.

En pande varmes op til 2/3 af fuldt blus, og der hældes godt med olie på. Én latkes svarer ca. til, hvad der kan være på en grydeske, og der kan være 4 på en pande af gangen.

Latkesne steges ca. 5 minutter på hver side og må ikke vendes, før de er faste i det. De er færdige, når de er mørkebrune.

Server evt. med ris og gerne også humus til.



Køb bøger fra shoppen