Fastelavnsboller

FastelavnsbollerNår de søde børn kommer forbi for at rasle fastelavn, kan du byde på en hjemmebagt fastelavnsbolle. Denne opskrift er en klassiker og smager ret fantastisk.

Der er fire forskellige slags fyld – og sikkert flere, alt efter hvad I kan lide.

Ingredienser – ca. 10 stk.

25 g. gær
½ dl. vand
2 tsk. sukker
1 knsp. salt
175 g. mel
100 g. margarine
½ æg
½ æg til pensling

Fastelavnsboller

Fyld 1:    
100 g. margarine
4 spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker

Fyld 2:
100 g. margarine
4 spsk. sukker
mandelessens

Fyld 3:  
2 æg
1 spsk. Maizena
2 spsk. sukker
2½ dl. mælk
½ tsk. vaniljesukker

Fyld 4:
Marmelade

Fremgangsmåde til fyldet: fyld 1 og 2 røres sammen – hver for sig. Fyld 3 piskes sammen i en gryde og bringes i kog. 1 portion fyld af hver slags rækker til hele dejen.

Glasur: Flormelis samt et par dråber vand. Evt. frugtfarve.

Fremgangsmåde

Gær og vand røres ud, og  sukker og salt tilsættes. Mel, margarines og æg æltes i.

Rul dejen tyndt ud og skær den i firkanter, ca. 8 x 8 cm. Læg en klat fyld midt på hver firkant og fold hjørnerne ind over hinanden. Læg bollerne på en plade med bagepapir – sammenføjningen skal vende nedad. Pensles med æg.

Bages midt i ovnen ca. 15 min. ved 200 grader.

Man kan jo dekorere, som man vil, men det ser ret godt ud med det grønne sukker. Læg først et lag glasur og rør så sukker med et par dråber frugtfarve.