Afrikansk maffe

2 sultne voksne eller 1 voksen og 1 barn i 2 dage. Kan fryses.

Denne ret kræver lidt mod, for den smager er af alt andet end pasta og frikadeller – men godt! Afrikansk maffe når hele vejen rundt: der er surt, og sødt, salt og bittert – og kun en lille smule stærkt.

Det er en ret, der kræver meget lidt tid i køkkenet, det er faktisk mest bare skær, svits, krydderier – og to timer på sofaen, så er der mad!

IngredienserAfrikansk gryde

2 kyllingefileter, ca. 300 g.
1½ spsk. olie
3-4 gulerødder
7-8 kartofler
5 stk. kardemommekapsler
15 stk. hele spidskommen
1 tsk. salt
Peber
1 hel chili
2-3 fed hvidløg
3 dl. vand
½ grøntsags-bouillonterning
1 stor ds. tomatpuré (140 g.)
½ tsk. sukker

Fremgangsmåde


Skær kyllingefileterne i tern på ca. 1 gange 1 cm. og svits dem i olie ved høj varme, indtil overfladen er lys. Skær gulerødder og kartofler i tern af samme størrelse og svits dem med.
Kom nu alle krydderierne i. Hvis du har en tesi eller en lignende beholder med huller, som kan lukkes, så kom kardemommekapslerne i den og læg den ned i gryden. Så slipper du for at stå og fiske efter dem – eller endnu værre: at tygge i en!

Kernerne fjernes fra chilifrugten, som skæres i små stykker og tilsættes, hvidløgsfeddene presses i, og vand, bouillonterning, tomatpuré og sukker kommes også i gryden.

Skru ned til svag varme og læg låg på. Lad retten simre under låg i minimum halvanden time, gerne hele eftermiddagen. Serveres gerne med humus, kikærtemos, groft brød, og salat til, hvis det skal være lidt festligt, men retten kan sagtens spises alene, som den er.




Køb bøger fra shoppen