Kødsovs

Kødsovs

1 voksen og 1 barn i 1 dag – plus 5 poser til fryseren! Kan og skal nemlig fryses.

Kødsovs er et grundstof! Hvis du ikke allerede ejer en stor suppegryde, så køb en – den er fantastisk til at lave store portioner af kødsovs i.  Det bliver frosset ned i 4-liters plasticposer – 1 portion à 4 grydeskefulde med top på, ca. 350 g., passer lige til aftensmaden for 1 mog og 1 barn.

Kødsovs kan bruges til rigtig meget: spaghetti-kødsovs, lasagne, pizza og som fyld til madpandekager, med bønner i som chili con carne, med kartoffelmos ovenpå i et ildfast fad og i ovnen – fortsæt selv. Kødsovs er eminent til at få en masse grøntsager forbi kontrollen, og vil barnet ikke spise grøntsager, der kan ses, så kan de rives fint – eller for de rigtig kræsne – koges ved siden af og blendes, inden de kommes i. Du kan bruge mange forskellige slags grøntsager: gulerødder, pastinakker, auberginer, peberfrugter – hvad der nu lige er på tilbud eller sæson for. Her er brugt squash og champignon, for det kan man altid få billigt.

Ingredienser

1 løg
1 spsk. olie
2 tsk. oregano
600 g. hk. oksekød
400 g. champignon
1 squash
2 ds. flåede tomater
2 store ds. tomatpuré (280 g.)
1-2 tsk. salt
Peber
½ tsk. paprika
6 fed hvidløg

Fremgangsmåde

Løget snittes fint i små tern og svitses i den varme olie sammen med oreganoen. Oksekødet kommes i og svitses med, til det er lysebrunt. Imens skæres champignonerne i mindre stykker, og squashen rives på den grove side af rivejernet. Herefter svitses det med i gryden.

Når det er gjort, tilsættes kødsovsen de flåede tomater, tomatpuré, krydderier og pressede hvidløgsfed. Skru ned på lavt blus og lad sovsen simre færdig.

Serveres med pasta og evt. revet ost og ketchup.