Farspindsvin

1 voksen og 1 barn i 2 dage. Pindsvinet kan fryses.

Et rigtigt børnehit! Pindsvinet skal selvfølgelig serveres med brun sovs og kogte kartofler.

FarspindsvinIngredienser

Pindsvin:
500 g. hk. kalv og flæsk
2 æg
1 dl. mel
½ dl. mælk
1½ tsk. salt
Peber

½ spsk. olie
1 spsk. rasp
3 pølser

Kartofler:
6-8 kartoflerFarspindsvin med pølser
2½ dl. vand
¼ tsk. salt

Brun sovs:
20 g. smør
2 spsk. mel
3 dl. vand
1 dl. mælk
1 okse-bouillonterning
1 par dråber madkulør
½ tsk. salt
Peber

Fremgangsmåde


Tænd ovnen på 200°.

Farsen laves af det hakkede kalv og flæsk, som røres sammen med æg, mel, mælk og krydderier. Det formes til et brød, som kommes i et ildfast fad, smurt med olie. Brødet drysses med rasp, og pølserne deles på midten og kommes ned i farsen som ”pigge”. Bages i alt ca. 45 minutter på næstnederste ovnrille.

Et kvarter efter at pindsvinet er kommet i ovnen, sætter du kartoflerne over. Når du har gjort det, er det tid til at starte på sovsen: Smørret smeltes i en gryde, og melet piskes i. Vandet tilsættes lidt efter lidt, så klumperne piskes ud. Sovsen skal have lov til at koge op, inden du tilsætter mere vand. Tilsidst tilsættes mælken sammen med den smuldrede bouillonterning og kuløren, og sovsen smages til med salt og peber. Lad sovsen stå og simre ved meget svag varme, til pindsvinet er færdigt, og kartoflerne pillet. Tilsæt evt. noget af stegeskyen fra pindsvinet til sovsen for en kraftigere smag.

Hvad kan man lave i en kuglegrill

Farspindsvinet kan også – med stor succes – laves på grillen. 🙂

Farspindsvin på grill




Køb bøger fra shoppen