Tøm køleskabet-tærte

 

Tærte med bacon, tomat, champignon og mozarella

Tærte med bacon, tomat, champignon og mozarella

1 voksen og 1 barn i 2 dage. Kan fryses.

I princippet kan man komme alt i en tærte, og det er det, der er så fantastisk ved dem. Og så kan de fryses. Har du en kummefryser, så tøm køleskabet, gang opskriften med 4 og bag dig vej ud af ulvetimen. Her er tærten lavet med bacon, mozarellea og grøntsager, men i praksis kan du fylde alle rester i.

Ingredienser

Bund:

3½ dl. hvedemel
1 dl. grahamsmel
½ tsk. salt
100 g. smør
4 spsk. vand

Fyld:

250 g. champignon
Olie til stegning
Salt og peber

175 g. tomat
125 g. mozzarella

Låg:

2 æg
2 dl. græsk yoghurt
½ tsk. salt
Peber
100 g. revet ost
½ tsk. oregano

150 g. bacon

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200°.

De tørre ingredienser til tærtedejen blandes sammen, og smørret smuldres i. Dejen æltes og samles med vand. Fordel dejen i en tærteform, ca. 27 cm. i diameter, og forbag tærten på midterste rille i 10 minutter. Imens skylles champignonerne og skæres i små stykker. De steges i olien, til de er gyldne og krydres med salt og peber.

Tomater og mozzarella skæres i skiver. Æg, yoghurt, salt og peber røres sammen til låget. Tærtebunden tages ud af ovnen, og i den kommes først champignon og derefter tomater og så mozzarella. Derefter hældes låget over, der drysses ost og oregano på, og tærten pyntes til sidst med bacon.

Tærten bages herefter i ca. 35 minutter.