Elevatortalen: Hvad svarer du på andres nysgerrige spørgsmål? Slået op i: enlig mor – Tags: , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks*

Annonce

Enlig MorDet kan være hårdt altid at skulle stå der alene, det gør dig sårbar. Til forældremøder og familiefester står mænd og koner sammen, men som enlig mor har du ingen at gemme dig bag. Og du vil opleve, at mange spørger til, hvordan tingene fungerer hjemme hos jer: om der er samvær med barnets far, hvordan du klarer det hele alene – og om du får sex nok (!). Det kan være svært at skulle finde på et hurtigt svar til folks nysgerrige spørgsmål og nogle gange at finde en grimasse, der kan passe.

Lav en elevatortale

For at komme alle de nysgerrige og sikkert velmente spørgsmål i forkøbet kan du lave dig en færdig elevatortale, så du er parat til at svare, når folk spørger. Det er den historie, du fortæller, når du sidder til en fest med fremmede mennesker eller er eneforælderen blandt parrene til spisning med sønnens klasse. Den skal fortælle præcist så meget, du har lyst til at dele, og samtidig lukke af for de spørgsmål, du egentlig ikke har lyst til at svare på og undgå, at du bliver sovset ind i andres medlidenhed.

Elevatortalen om dit liv som enlig mor kan for eksempel være som denne her: Sønnens far og jeg blev skilt, da han var lille. I starten så de en del til hinanden, men gennem årene er samværet gledet ud, og i dag er der efter sønnens valg ikke samvær. Sønnen er okay med det og er glad for min kæreste. Og sådan er det. Bum.

Resten kommer ikke andre ved.

Det tager måske lidt tid efter en skilsmisse at få justeret elevatortalen så meget, at du kan aflevere den uden at få tårer i øjnene eller lægge op til at skulle svare på en masse spørgsmål om, hvem der egentlig havde skylden for bruddet, hvordan samværsordningen kører, eller om du ikke er vred og bitter. Lav din egen elevatortale, øv dig på at holde den og find ud af, hvordan du undgår de der ”Nårhh…”.

Annonce

« Utilstrækkelighed
Mig-tid »