Ferie i Hamburg med børn Slået op i: ferie med børn – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks*

Annonce

Oplevelser i Hamburg for børn

To timer fra den tyske grænse ligger en perle af oplevelser. Hamburg er meget mere end den nye motorvejstunnel under Elben og så Reeperbahn. Hamburg er en dejlig by på alle tidspunkter af året, og så er den børnevenlig. Der masser af spændende attraktioner for børn, og hvis du ved, hvor du skal lede, en hel del billige hoteller.

I artiklen her finder du 10 attraktioner for børn i Hamburg – med links, så du hurtigt kan se, om det er noget for jer. Nederst får du også tips til gode og billige hoteller, der alle nemt kan bookes igennem Booking.com.

Sådan kommer I til Hamburg

Det tager ca. en times tid at komme med fly fra København til Hamburg. Jo tidligere du booker, jo billigere bliver det. Du kan bruge momondo til at søge efter billige flybilletter til Hamburg. Prøv at skifte imellem forskellige datoer for at finde den laveste pris. Læs mere om at booke din egen ferie her: Sådan booker du selv din ferie med børn.

Du kan også vælge at køre til Hamburg i bil, men det er endnu nemmere at tage toget. Det er billigst at bestille tog igennem Deutsche Bahn, og siden er på dansk.

10 seværdigheder for børn i Hamburg

Hagenbeck Tierpark

Hagenbeck Tierpark blev grundlagt i 1874, og i dag regnes den for en af de vigtigste zoologiske haver i Europa. Der er over 1800 dyr – orangutanger, tigre, giraffer, kænguruer og kæmpeskildpadder – og Tropeakvariet byder på hajer, edderkopper, slanger og klippegrævlinger. Og det bedste af det hele er, at det er muligt at komme til at fodre nogle af dyrene og røre ved dem! Foder kan købes i souvenirbutikken ved indgangen.

Havnerundfart i Hamburg Havn

Snyd ikke jer selv for en havnerundfart. Der er flere både at vælge imellem, og de afgår alle fra Landungsbrücken. Tag med hjuldamperen Mississippi Queen, hvor man kan spise om bord, og få en rundtur i Europas næststørste havneby blandt de kæmpestore containerskibe.

Miniatur Wunderland

Miniatur Wunderland Jernbanemuseum har til huse i et af de gamle pakhuse i Hamborgs Speicherstadtog er den største digitalt styrede modeljernbane i verden. Her kan I komme en tur op i de tyske alper eller til Det Vilde Vesten, hvor togene kører rundt i fantastiske landskaber af biler, færger, små mennesker og lyssignaler, man selv kan tænde og slukke. I det skandinaviske landskab kan Storebæltsbroen også ses.

Mahnmal St. Nikolai

Brug også turen til at få en god snak om krig, og hvorfor det er så forkert. I krypten under kirken Mahnmal St. Nikolai er der et museum om 2. verdenskrig, som selv mindre børn godt kan tåle at se – der er kun billeder af ruinerne og ingen døde mennesker. I kan også tage elevatoren op i kirketårnet og nyde den fantastiske udsigt udover hele Hamburg.

Den gamle Elb-tunnel

Skal turen gå ned under vandet – så gå en tur i den gamle Elb-tunnel fra 1911. Tunnelen ligger lige ved Landungsbrücken og går over til den modsatte flodbred. Læg mærke til elevatorerne der hejste bilerne 24 meter ned og op igen. Fra den anden side kan man se den centrale del af byen.

U-Bootmuseum Hamburg

I U-Bootmuseum Hamburg kan man dykke ned under havets overflade i den 90 meter lange, 8 meter brede og 14 meter høje U-434, og se de klaustrofobiske forhold som besætningen levede under. U-434 ligger i Hamborgs havnekanal Baakenhafen, tæt ved HafenCity.

Chocoversum

Hamburgs chokolademuseum, Chocoversum, er et paradis for chokoladeelskere. Her kan I lave jeres egen chokolade og tage på den guidede tur igennem museet. Se hvordan chokoladen bliver produceret fra kakaobønne til færdig chokolade og få en skøn souvenir med hjem i den store chokoladebutik.

Planten un Blomen

I den smukke blomsterpark Planten un Blomen finder i også en kæmpestor legeplads. Trænger børnene til at få brændt noget af krudtet af, er det gratis at benytte legepladsen. Minigolf og trampolin koster et par euro.

Den store Legobutik i Hamburg

Er man god til at pla… overtale, så kan man måske lokke sin mor med ind i den store Legoforretning på Spitalerstrasse, en af de store shoppinggader. Lego er billigere i det tyske – og det kan jo også lokke voksne til. Her er de først med det nyeste.

MIO – spaghetti-is i lange baner!

Hvor Jungfernsteig møder søen Binnenalster, finder du flere dejlige caféer, hvor du kan slappe af og nyde den dejlige udsigt. Her skal især MIO anbefales, som serverer festlige og morsomme is-desserter, formet som Spaghetti Bolognese eller Carbonara, Pizza, Lasagne – eller hvad med en Omelet? Is-kortet kan ses her, og caféen serverer også lette frokostretter og cocktails.

Find et godt og billigt hotel i Hamburg

Her får du et par anbefalinger på gode hoteller i Hamburg, som alle kan bookes igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Et hotel med swimmingpool i Hamburg

Hvad siger børnene til at bo på et hotel med swimmingpool i Hamburg? På Holiday Inn Hamburg bor I lidt udenfor centrum, hvor der er fred og ro. Udover de rummelige hotelværelser og den overdådige morgenmadsbuffet har hotellet også på en spaafdeling. Her kan børnene lege i swimmingpoolen, og der er også sauna og wellnessafdeling.  Der er gode parkeringsmuligheder i hotellets kælder, og flere gange i timen går der busser ind til centrum.

Læs mere om hotellet her: Holiday Inn Hamburg

Et godt hotel, der er til at betale i Hamburg

Lidt udenfor centrum er der også Holiday Inn Express Hamburg City Centre, hvor I kan overnatte i det lækreste værelse og stå op til en dejlig morgenmadsbuffet. Hotellet ligger i et roligt kvarter, hvor det er nemt at komme til i bil og med tog. Der er parkering i gården, og men med to metrostationer i gåafstand behøver I ikke en bil. Der er et stort supermarked lige ved siden af hotellet.

Læs mere om hotellet her: Holiday Inn Express Hamburg City Centre

Et billigt, men rigtig fint hotel i Hamburg

Skal I til Hamburg på budget, får du her også en anbefaling på et godt og billigt sted at overnatte i Hamburg. Skal I bare have en seng at sove i, på et rent hotel i et roligt kvarter, er det billige ibis Hamburg City i nærheden af banegården aldeles glimrende. Prisen ligger i den lave ende, og I får endda oven i købet en solid morgenmadsbuffet med. Hotellet er nemt at komme til med tog og ligger ca. 10 minutters gang fra Hauptbahnhof.

Læs mere om hotellet her: ibis Hamburg City

Se flere gode hoteller i Hamburg her på Booking.com!

Banner - Spil med ord - Tyskland

Se alle de andre artikler om ferie med børn her...

Annonce

« Ferie i Berlin med børn
Dating: Må du gerne være kræsen? »