Ferie i Los Angeles med børn Slået op i: ferie med børn – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks*

Annonce

Seværdigheder i Los Angeles for børn

Skal du holde ferie i Los Angeles med børn? En ferie i Los Angeles med børn byder på eventyr på både børn og voksne. Det myldrer med turister på Hollywood Boulevard, der alle har de lyserøde stjerner som et must på rejsen til Los Angeles med børn.

I har sikkert allerede planlagt et besøg i både Disneyland eller Universal Studios, men Los Angeles byder på mange andre fantastiske attraktioner og seværdigheder for børn. Her finder du et lille udpluk af de ting, du og dine børn kan opleve i englenes by.

Du kan også holde dig opdateret om events, koncerter og begivenheder i guiden Los Angeles Magazine. Nederst får du også tips til gode hoteller i Los Angeles, der alle nemt kan bookes igennem Booking.com.

10 seværdigheder til en ferie i Los Angeles med børn

Disneyland

Magien starter i Disneyland! På en ferie i Los Angeles med børn er den kæmpestore forlystelsespark også et must. Mød alle de kendte Disney-figurer, tag på jungle-safari med Indiana Jones eller tag på den vildeste rutchebanetur ovre i Disney California Adventure Park. Den kæmpestore park er delt i flere områder, og det kræver lidt planlægning hjemmefra, hvis I skal nå at se alle de ting, I gerne vil.

Hollywood Boulevard

Hollywood Boulevard er Walk of Fame med de lyserøde stjerner i fortovet, Disney-bamser og chokoladefontæne i samme butik, horder af andre turister, museer, blinkede lygter, plasticsouvenirs – og faktisk også virkelig sjovt! Nogle vil mene, at Hollywood Boulevard er alt for turistet og plasticagtigt, men gaden skal altså opleves på en tur til Los Angeles. På og omkring Hollywood Boulevard sker der nemlig altid noget! Bliver I sultne på turen, er der virkelig mange fastfoodrestauranter på parallelgaden Sunset Boulevard lige syd for Hollywood Boulevard.

The Pier i Santa Monica

Santa Monica kender I sikkert allerede fra de mange film og tv-serier, der er optaget her. De brede sandstrande strækker sig hele vejen ned forbi Venice Beach og tiltrækker mange turister. Mest berømt er nok The Pier, den gamle træmole, og yderst på molen findes den berømte forlystelsespark, hvor I kan tage en tur i pariserhjulet.

Tag også badetøjet med til en svømmetur i Stillehavet og nyd solen på den smukke strand. Der er toiletter og omklædningsrum langs hele stranden. I shoppingcentret Santa Monica Place, der ligger to minutters gang fra kysten, kan I købe badetøj, hvis I har glemt det hjemme på hotellet. Lige bag shoppingcentret ligger den hyggelige shoppinggade Third Street Promenade, hvor I kan finde alle de populære kædebutikker.

Universal Studios

I Filmbyen Universal Studios Hollywood kan du komme med bag filmkulisserne til mange af de populære film og tv-serier. Men den berømte filmtour byder på meget mere end det. Universal Studios er også en forlystelsespark, hvor I kan besøge Harry Potters verden i The Wizarding World of Harry Potter eller møde Minions i Despicable Me: Minion Mayhem. Universal Studios er en af de mest populære seværdigheder i Los Angeles, og det kan anbefales at bestille billetter hjemmefra.

US Bank Tower

Fra US Bank Tower er der den flotteste udsigt ud over hele Los Angeles. Det koster £25 pr. person at komme op i tårnet, og billetten giver også adgang til udstillingen i Sky Space. Nogle børn vil sikkert også finde det rigtig sjovt med en tur i udenpå tårnet i glasrutschebanen, der er mere end 300 meter over jorden. Moren – måske ikke helt så meget…

Avila Adobe

Mellem skyskrabere, blinkende reklamer og de store freeways er det svært at forestille sig, at der engang var – ingenting. Tag med tilbage i tiden og besøg Avila Adobe, det ældste hus i Los Angeles. Huset har stået siden 1818, hvor området stadig hørte under Mexico og er i dag indrettet til at afspejle Californiens livsstil i 1840’erne. Det blev  oprindelig blev bygget af Don Francisco Jose Avila, den daværende borgmester i Los Angeles.

I en by hvor alt er så dyrt, er det rart med en gratis attraktion. Det koster ikke noget at besøge Avila Adobe, som I finder på Olvera Street i Downtown, og der er åbent alle dage fra 9.00 til 16.00.

Griffith Observatory

Udsigten fra Griffith Observatory er betagende, og her kan I se Hollywood-skiltet helt tæt på. Der er gratis adgang til observatoriet og parken, mens det koster $7 for voksne/£5 for børn at se forestillingerne i planetariet. Det er dyrt at parkere her, tag i stedet bussen fra Vermont/Sunset, som koster 35 cents, hvis I har TAP-kort, et rejsekort til bus og metro, som købes på stationerne.

Rose Parade

Skal I være i Los Angeles henover nytår, kan I nytårsdag gratis – og sammen med 2 millioner amerikanere – komme til Rose Parade i Pasadena. I det festlige nytårsoptog kan I se både blomsterdekorerede vogne, hylde helte fra footballhold og brandkorps og klappe i takt til marchbands. Optoget starter klokken 8 am, men hele natten er metroen fyldt med glade tilskuere, der skal tidligt ud i Pasadenas gader for at sikre sig en god plads.

NB! Det kan på ingen måde anbefales at tage bilen med til Pasadena 1. januar. 700.000 andre mennesker skal samme vej! Tag i stedet den gule metrolinje til Pasadena og stå af ved Memorial Park. Det er i paradens slutning, og her er der ikke så overfyldt og dermed mulighed for at komme til at se noget. Tag gerne egen stol og madpakke med og godt med tøj på.

Køb billetter til en hjemmekamp i Los Angeles

Mange børn vil elske den store oplevelse, det er at komme ud og se et af de rigtig store hold spille kamp i Los Angeles. Er I til football, kan I se Los Angeles Rams spille på Los Angeles Memorial Coliseum. Er det ishockey, der er favoritten, kan I overvære Los Angeles Kings på Staples Center i Downtown LA. Samme sted spiller også Los Angeles Lakers, hvis I er mere til basketball. Vil I opleve den populære sport baseball, så spiller Los Angeles Dodgers på Dodger Stadium.

Man kan sagtens have børn med til selv de helt store kampe i USA. Amerikanerne ser sport på en anden måde end danskerne: her er ingen døddrukne fodboldfans, der også lige skal slås. Amerikanerne elsker deres hjemmehold, og de fester med dem på en hyggelig måde, hvor alle kan være med.

Fastfood – og meget af det!

Alle de kendte fastfoodkæder er her i Los Angeles, plus nogle der endnu ikke er kommet til Danmark. Der er Taco Bell, Carl’s Jr., Wendy’s og Jack in the Box, der serverer morgenmad fra sen aften til langt op ad formiddagen. Amerikanerne elsker deres fast food, og her kan du høre familier tale sammen på alle sprog og møde høj som lav.

Den bedste fast food-kæde i Californien er helt uden tvivl In-N-Out Burger, som serveres byens bedste burger. Konceptet har ikke ændret sig siden åbningen i 1948 og er helt enkel: cheeseburgere, som du kan udvide alt efter, hvad appetitten er til. Bestil for eksempel en 4×4 (four by four) med fire bøffer og fire skiver ost.

Hvordan kommer I til Los Angeles?

Det tager ca. 15 timer inklusiv en mellemlanding at komme fra København til Los Angeles. Flyver I med Norwegian, er turen uden mellemlandinger og kan gøres på “kun” 11 timer. Jo tidligere du booker, jo billigere bliver det. Du kan bruge momondo til at søge efter billige flybilletter til Los Angeles. Læs mere om at booke din egen ferie her: Sådan booker du selv din ferie med børn.

Gode hoteller til en ferie i Los Angeles med børn

En af de rigtig store poster i budgettet for en rejse til Los Angeles er overnatningen. Leder du efter et godt hotel i Los Angeles på Booking.com, vil du se, at byen har hoteller i alle prisklasser, men generelt er byen dyr at bo i. Det tager tid at finde billig overnatning i Los Angeles, men det er bestemt ikke umuligt.

Skal du på ferie i Los Angeles med børn, er det også rart, at der er en swimmingpool på hotellet. Byen kan godt være et varmt bekendtskab, og så er det dejligt at kunne køle sig i poolen. Her kommer et par anbefalinger til gode hoteller i Los Angeles, der er til at betale – og med swimmingpool. Alle hoteller kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Luksushotel i North Hollywood

The Garland Hotel er en smule dyrt, men alle pengene værd! Tag en tur i swimmingpoolen, spis en Nutella-toast til morgenmad og sov godt i de store Queensize-senge, der er store nok til to. Der er gratis shuttlebus til Universal Studios. Hotellet ligger i den nordøstlige dele af Los Angeles, tæt på motorvejen, så det er nemt at komme rundt i byen med bil.

Læs mere om hotellet her: The Garland Hotel

Et godt hotel – tæt på Hollywood Boulevard

Leder du efter et godt og billigt hotel tæt på det hele, kan Best Western Plus Hollywood Hills Hotel anbefales. Her bor I med Hollywood Boulevard lige rundt om hjørnet og tæt på både metro (Hollywood/Vine) og afkørsel til freeway. Hotellet har egen swimmingpool, og der er køleskab og mikrobølgeovn på værelset. I samme bygning finder du også The 101 Coffee Shop, en autentisk diner med pragtfuld brunch.

Læs mere om hotellet her: Best Western Plus Hollywood Hills Hotel

Et billigt, men godt hotel i Los Angeles

Jo længere ud af byen I kommer, jo billigere bliver hotellerne også. Gør det jer ikke noget at bo lidt udenfor det værste turistmylder i Los Angeles, og planlægger I at leje bil, så kan Sportsmen’s Lodge Hotel i det nordlige Los Angeles anbefales. Hotellet ligger i hjertet af Studio City, og der er gratis shuttlebus til Universal Studios. Hotellet har en kæmpe swimmingpool

Læs mere om hotellet her: Sportsmen’s Lodge Hotel

Se flere hoteller her: Find et hotel i Los Angeles – den smukke by, hvor solen altid skinner.

Hvordan er temperaturen i Los Angeles?

Temperaturen i Los Angeles er både forår og efterår som en god, dansk sommer, og om sommeren er der rigtig varmt! Det kan derfor anbefales at besøge Los Angeles udenfor de varmeste sommermåneder, hvis I skal lave andet end at bade. Om vinteren er det for koldt til at bade udendørs.

Banner - Spil med ord - England

Se alle de andre artikler om ferie med børn her...

Annonce

« Ferie i Stockholm med børn
Sådan booker du selv din ferie med børn »