Ferie i Lübeck for børn Slået op i: ferie med børn – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks*

Annonce

Oplevelser i Lübeck for børn

Lübeck ligger et par timers kørsel fra den tyske grænse eller 45 minutters sejltid med Rødby-Puttgarden. Her venter der jer masser af oplevelser i og omkring den gamle hansestad. Er I kun i afsted på en weekendtur, kan det være svært at vælge, hvad I skal nå at se. På listen er der derfor kun de 10 seværdigheder i Lübeck, som I helt sikkert bliver nødt til at besøge på en ferie i byen. I kan se alle de andre seværdigheder i Lübeck og planlægge jeres eget besøg på: Turistinformationen i Lübeck – Lübeck Tourismus

Nederst er der også tips til gode og billige hoteller, der alle nemt kan bookes igennem Booking.com.

LÆS OGSÅ: Sådan booker du selv din ferie med børn

10 seværdigheder for børn i Lübeck

Her kan I læse om 10 spændende attraktioner for børn i og omkring Lübeck – med links, så I hurtigt kan se, om det er noget for jer.

Hansaland / Hansa-Park

Det, de fleste børnefamilier nok kommer til Lübeck for, er et besøg i Hansa-Park eller Hansaland, som det også kaldes. Den populære forlystelsespark ligger ca. en halv times kørsel nord for Lübeck. Der er masser af parkeringspladser, men kom når de åbner, hvis I ikke vil gå helt oppe fra den anden ende af parkeringspladsen. Der går også et tog direkte fra banegården i Lübeck og til Sierksdorf , som er den by, der er tættest på Hansa-Park. Fra stationen er der 10 minutters gang til forlystelsesparken.

I Hansa-Park er der noget for børn i alle aldre. De helt små børn vil elske Vikingebådene, og de større børn skal selvfølgelig op og hænge på hovedet i den vilde haj. Hansa-Park er en af Tysklands største forlystelsesparker, og I kan sagtens bruge en hel dag. Her er der western- og Mexicotemaer og for de, der har set tysk børnefjernsyn i 1980-erne, et Vikingen Wickie-land. Der er mange sjove rutchebaner, men også en masse for de helt små samt aktiviteter og shows flere steder i parken i løbet af dagen.

Holstentor

En af de bedst kendte seværdigheder, ikke bare i Lübeck, men i hele Tyskland, er den imponerende Holstentor. Ingen børn kan gå forbi de imponerende løver uden lige at tage en ridetur på dem. I porten til Holstentor finder I et museum, der fortæller historien om hansestaden Lübeck. Byporten fra 1478 er dog kun én af de fire porte, som sammen med bymuren beskyttede middelalderbykernen på den lille ø. Den anden bevarede byport, Burgtor, ligger ved den nordlige bro, Burgtorbrücke, der fører væk fra øen, som Lübecks middelalderlige bykerne ligger på.

Hansestaden

I det hele taget fylder den historiske identitet som hansestad meget i Lübeck. Men hvad var Hanseforbundet egentlig? Det kan I få meget mere at vide på på Europäisches Hansemuseum Lübeck. Udstillingerne i det flotte museum folder historien om den rige hansestad Lübeck ud og fortæller om handelssammenslutningen med andre nordeuropæiske byer. Lübeck handlede især med sølv og salt, og I kan stadig se de smukt restaurerede Salzspeicher, lagerhusene på havnen ved Holstentor.

Marcipan

Den livlige handel bragte også mange skønne sager med til Lübeck, som ikke uden grund er kendt som Marcipanbyen. Marcipanens historie kan følges fra Mellemøsten og videre med handelsruterne til Italien. Herfra kom den i 1500-tallet til Lübeck, hvor Lübecker Marcipan udvikledes til en særlig fin marcipan. I Lübeck findes der flere store marcipanbutikker. Besøg for eksempel butikken Niederegger med den flotte middelalderfacade midt på Breite Strasse. I stueetagen finder I et stort udvalg af marcipan og på 1. etage en ikonisk café fra 1806. Øverst er der et marcipanmuseum, der giver et spændende indblik i marcipanens og familien Niedereggers historie.

Kirkerne i Lübeck

Med så meget rigdom i byen blev der også bygget mange store og smukke kirker. De syv store spir, som kan ses overalt i byen, vidner om en tid, hvor der var rigtig mange penge i byen. Fra udsigtsplatformen på St. Petri har I en fantastisk udsigt over Lübeck. Tag også gerne forbi Marienkirchen og læg hånden på den lille stenmus – det skulle bringe held og lykke.

Gå på opdagelse i de gamle baggårde i Lübeck

Udover kirkerne er der mange smukke, gamle middelalderbygninger i Lübeck. I finder dem blandt andet langs Breite Strasse, hvor et andet af Lübecks vartegn, det gamle rådhus, troner. Hvor Breite Strasse munder ud i Koberg Platz ligger Heiligen-Geist-Hospital, et af verdens første sygehuse.

Skønne er også de mange bevarede baggårde fra middelalderen. I 1300-tallet voksede byen, og der blev behov for mere plads til alle de nye indbyggere. Løsningen blev at bygge flere huse i baggårdene, og I kan i dag få lov til at gå på opdagelse i de mange smøger og gyder. Klik på linket her for at få vist et kort over smøger og baggårde i Lübeck. Der er flest langs gaden Engelsgrube.

Dukketeatermuseum

TheaterFigurenMuseum Museum Lübeck, som I finder bag St. Petri Kirken, venter en stor skat på børn og barnlige sjæle. Her kan I se en udstilling af marionet-dukker, som har været brugt til at spille dukketeater med. Historien om dukketeatrets historiske udvikling og alle de flotte, smukke og lidt uhyggelige dukker skal nok sætte fantasien i gang! Hvor Lübeck godt nok gange kan være en by, der er mest spændende for voksne, er dukkemuseet altid et hit!

Kanalrundfart

Trænger I til at hvile fødderne, kan I også se de mange seværdigheder i Lübeck fra vandsiden. Der er flere muligheder for at komme ud og sejle på floderne Trave og Wakenitz. I kan vælge den helt klassiske kanalrundfart med åben båd og kommentarer fra den tyske guide, sejle ud i en af de gamle flodpramme eller tage en tur til Travemünde, hvor I finder en skøn sandstrand. Læs om alle sejlture i Lübeck her.

Tag en tur i badeland

Weissenhäuser Strand ligger helt ud til kysten ca. en times kørsel fra Lübeck. Man kan bo i lejlighederne i ferieparken eller bare besøge badelandet for en enkelt dag. Badelandet er for de lidt større børn, som helst skal kunne svømme, med en vild, vild vandrutchebane, hvor I suser gennem den ene tunnel efter den anden på et overdimensioneret dæk. Der er også en afdeling for de små og sauna, sanarium og dampbade. Læs mere på: Weissenhäuser Strand

Julemarked i Lübeck

Kommer I forbi Lübeck i julemåneden, så besøg endelig et af de mange julemarkeder. Lysene glimter i træerne, der er pyntet op på gader og stræder, og i luften en duft af brændte mandler og søde kager. Fra den 25. november er der julemarkeder i hele byen: på torvet ved rådhuset finder I mere end 200 boder, der sælger julepynt og lebkuckenherzen, de hjerteformede julekager. På gaden Koberg ved St. Jacobi er der pariserhjul og maritimt marked, og I kan komme ud på skøjtebanen ved Europäisches Hansemuseum.

Find et godt hotel i Lübeck

Skal I på miniferie eller weekendophold i Lübeck, får I her anbefalinger på nogle af alle de dejlige hoteller i byen, der alle kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:
Booking.com

Et hotel med swimmingpool i Lübeck

Hvad siger børnene til at bo på et hotel med swimmingpool i Lübeck? På Holiday Inn Lübeck bor I lige udenfor den nordlige byport og tæt på både vand og park. Udover de rummelige hotelværelser og den dejlige morgenmadsbuffet har hotellet også en swimmingpool! Det er nemt at komme til og fra hotellet, der er især er populært blandt børnefamilier.

Læs mere om hotellet her: Holiday Inn Lübeck

Et billigt, men rigtig fint hotel i Lübeck

Skal I til Lübeck på budget, får I her også en anbefaling på et billigt, men virkelig godt sted at overnatte i byen. ibis Luebeck City ligger lige vest for Holstentor, med busser der kører ind til byen hele tiden. Kvarteret er roligt, og der er flere supermarkeder i nærheden. Prisen ligger i den lave ende, og en fin morgenmadsbuffet kan tilkøbes. Hotellet er også nemt at komme til med tog og ligger ca. 10 minutters gang fra banegården.

Læs mere om hotellet her: ibis Luebeck City

En anderledes oplevelse: MS Marylou

På flodprammen MS Marylou lever I livet til søs, samtidig med at I bor tæt på centrum. Hotelskibet ligger på den østlige side af Altstadt, lige ved Kanalstrasse. Skibet har 8 elegante kahytter, alle med eget bad og toilet. Fra det lille vindue i kahytten kan I se morgensolen stå op over floden, inden I går ovenpå for at spise morgenmad på det hyggelige soldæk. MS Marylou er et helt unikt Bed & Breakfast, der giver en sjov ramme til miniferien.

Læs mere her: MS Marylou

Se flere gode hoteller i Lübeck her på Booking.com!

Banner - Spil med ord - Tyskland

Se alle de andre artikler om ferie med børn her...

Annonce

« 2020: Spil og vind i julekonkurrencer
En rigtig drillenisse kommer på besøg! »