Ferie i Madrid med børn Slået op i: ferie med børn – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks*

Annonce

Oplevelser i Madrid for børn

Madrid, Spaniens hovedstad, byder på masser af solskinstimer og mange store oplevelser for både børn og voksne. Madrid har så meget at se på, at en weekend slet ikke er nok til at nå at se det hele. Men det er heldigvis billigt at flyve dertil, så I kan altid komme igen.

Hvordan er temperaturen i Madrid?

Temperaturen i Madrid er både forår og efterår som en god, dansk sommer, og om sommeren er der rigtig varmt! Det kan derfor anbefales at besøge Madrid udenfor de varmeste sommermåneder.

Hvordan kommer I til Madrid?

Det tager ca. lidt over tre timer at komme fra København til Madrid. Jo tidligere du booker, jo billigere bliver det. Du kan bruge momondo til at søge efter billige flybilletter til Madrid. Prøv at skifte imellem forskellige datoer for at finde den laveste pris. Husk også at vælge mellemlandinger fra, hvis I gerne vil flyve direkte. Læs mere om at booke din egen ferie her: Sådan booker du selv din ferie med børn.

10 seværdigheder for børn i Madrid

Her kan du læse om, hvilke seværdigheder i Madrid, som I helt sikkert ikke må gå glip af, når I besøger den smukke, gamle by. I artiklen her finder du 10 attraktioner for børn i Madrid – med links, så du hurtigt kan se, om det er noget for jer. Der er dog meget mere at se og opleve i Madrid, end dét, der blev plads til her. Se flere seværdigheder hos turistinformationen i Madrid. Nederst får du også tips til gode og billige hoteller, der alle kan bookes igennem Booking.com.

LÆS OGSÅ: Sådan booker du selv din ferie med børn

Santiago Bernabéu Stadium

Har du børn, der er vilde med fodbold, så må I besøge det gigantiske stadium. Santiago Bernabéu er hjemmebane for Real Madrid, og noget enhver lille fodboldfan ville elske at se. Passer ferien ikke lige med en hjemmekamp med Real Madrid i de hvide trøjer, så kan I hver dag komme på en rundvisning på Santiago Bernabéu. Følger du linket er det også her, du kan købe billetter til Real Madrids kampe på Santiago Bernabéu.

Prado-museet

Museo del Prado er på top 10 over de kunstmuseer i verden, der skal ses – også selv om det måske foregår i en skostørrelse 24. For museet er imponerende, også selv om man er et barn, og det har en meget fin samling med mere end 20,000 værker. Kong Ferdinand den 7. indviede museet tilbage i 1819, hvor det åbnede sine døre for offentligheden. På Prado-museet kan I se værker af alle de store, klassiske malere: Rembrandt og Velázquez, og museet huser også “The Black Paintings” af Goya.

De bedste churros i Madrid!

Er I vilde med de sprøde spanskrør, så kan det klassiske Chocolatería San Ginés anbefales. Her får I frisklavede churros i smukke omgivelser, der er som taget ud af en gammel film. San Ginés har eksisteret siden 1894, og der er ikke ændret meget ved indretningen siden åbningen. Bestil en kop chokolade til, som I kan dyppe i, eller spis dem som de er med en smule sukker.

Buen Retiro-parken

10 minutters gang fra Pradomuseet ligger den store Parque del Buen Retiro. Det er en af de største haver i Madrid, og parken tilhørte oprindelig det spanske kongehus. I dag er parken åben for offentligheden, og her er der plads til at bevæge sig. De lokale jogger, cykler og sejler på søen foran monumentet for Alfonso XII. Besøg også Krystalpaladset, inspireret af Crystal Palace i London og prøv at tælle hvor mange glasruder der er.

Palacio Real de Madrid

Palacio Real de Madrid er den spanske kongefamilie officielle residens. De bor dog ikke her, men i stedet på det mindre Palacio de la Zarzuela. Det gamle kongepalads i Madrid er i dag en af de største turistattraktioner i byen, hvor I kan gå på opdagelse i det kæmpestore slot. Det er kun nogle få af de over 3.000 værelser, der er åbent for offentligheden. I stedet kan I se den store samling af våben og besøge det enorme kongelige køkken fra 1800-tallet. Hver onsdag og lørdag kan I se det kongelige vagtskifte udenfor slottet, som de fleste børn vil finde meget spændende.

Legepladser i Madrid

Når børnene er blevet trætte af at se museer eller bare skal have brændt noget krudt af, så byder Madrid på et væld af gode legepladser. Du kan finde den nærmeste legeplads i Madrid her. Klik på listen over alle legepladser, når du kommer ind på siden. Her åbner der sig et kort, hvor du kan zoome ind og søge efter legepladser.

Mad for enhver smag på Mercado San Antón

Kan I ikke blive enige om, hvor I skal indtage frokosten, så besøg et af byens madmarkeder, for eksempel Mercado San Antón. På førstesalen findes et stort udvalg af lækre madboder. Når I har spist jer mætte, kan I gå på opdagelse i de mange delikatesser i stueetagen.

Casa de Campo

Casa de Campo er det tidligere kongelige jagtområde og dækker 1,750 hektarer. På grund af parkens størrelse er det ikke et område, hvor I bare lige bevæger dig væk fra de afmærkede stier. Der er langt hjem igen – og langt imellem kioskerne med vand!

Tag for eksempel med kabelbanen, Teleferico de Madrid, op til hjertet af Casa de Campo. På turen kan I nyde den smukke udsigt ud over Madrid. Når I kommer op til endestationen i parken, er der en lille legeplads og et udsigtspunkt.

I parken kan I også besøge forlystelsesparken Parque de Atracciones de Madrid eller Madrids zoologiske have, Zoo Aquarium de Madrid.

Temple de Debod

Når I alligevel er i den ende af byen, bliver I også nødt til også at se en anden af Madrids mange flotte attraktioner. I Rosaleda-parken ligger det gamle egyptiske tempel, Debod-templet. Templet blev oprindeligt opført ved Nilens bredder, men blev i forbindelse med opførelsen af Aswan-dæmningen. Templet spejler sig i det stille vand i springvandet, pludselig er I tilbage i oldtidens Egypten.

Se alle de andre inspirerende artikler til rejser med børn her!

Slikbutikken Caramelos Paco

Allerede ud fra vejen kan man se, at her ligger slikbutik-himlen! Fra gulv til loft er der fyldt med bolcher, karameller og lange vingummisnører. Caramelos Paco har eksisteret siden 1934, og butikken har bevaret den skønne, gamle indretning. Her er der et sted, alle børn vil elske!

Find et godt hotel i Madrid

Madrid er en af de dyreste byer at bo i, når rejsen går til Spanien. Som i de fleste andre storbyer er hotelpriserne højest i centrum, og i Madrid især omkring museums- og teaterkvarteret. Men det er muligt at finde billige hoteller i Madrid, hvor I tæt på det store torv, Puerta del Sol, hvor handelsgaderne strækker sig ud fra og på Buen Retiro-parken.

Her er nogle af de bedste hoteller i Madrid, som alle kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Et børnevenligt hotel med swimmingpool

10 minutters gang fra Santiago Bernabéu Stadium ligger denne børnevenlige perle af et hotel. På Meliá Castilla bor I lidt udenfor byens myldrende liv, men med alt hvad de fleste børn vil sætte pris på til en vellykket ferie. Fra de lidt dyrere LEVEL-værelser på 14.-15. etage er der udsigt ud over den store swimmingpool. Der er gratis børneklub på hotellet, og børn op til 16 år kan gratis spise sig mætte i den store morgenmadsbuffet. Hotellet ligger lige ved metrostrationen Cuzco, og fra den brede hovedvej, Paseo de la Castellana, er der mange busser, der kører til centrum.

Læs mere om hotellet her: Meliá Castilla

Et godt lejlighedshotel med swimmingpool

I en varm storby som Madrid, hvor der er langt til havet, er det rart at kunne hoppe i swimmingpoolen. Vil I også samtidig gerne have jeres eget køkken, så kan Eric Vökel Boutique Apartments anbefales. Lejlighederne ligger lige syd for den gamle bydel og Buen Retiro-parken, og I bor i gåafstand til de mange seværdigheder. I de lyse lejligheder har I jeres eget tekøkken med alt, hvad I skal bruge for kunne lave morgenmad.

Læs mere om hotellet her: Eric Vökel Boutique Apartments – Atocha Suites

Et billigt hotel tæt på det hele

Skal I bare bruge et billigt, men godt hotelværelse i Madrid tæt på dér, hvor det hele sker, så kig på Eurostars Hotel Plaza Mayor. Her bor I fem minutters gang fra Puerto del Sol og 10 minutter fra Gran Via. Start dagen med morgenmad på tagterrassen med et kig ned i de smukke, gamle gader og gå så ud ad døren og lige ind i Madrids hjerte. Et perfekt hotel for jer, der bare skal bruge hele dagen ude med at shoppe og se på seværdigheder.

Læs mere om hotellet her: Eurostars Hotel Plaza Mayor

Se flere skønne hoteller i Madrid her på Booking.com!

Banner - Spil med ord - Spanien

Se alle de andre artikler om ferie med børn her...

Annonce

« Sådan booker du selv din ferie med børn
Gode bøger om dating »