Ferie i Stockholm med børn Slået op i: ferie med børn – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks*

Annonce

Oplevelser i Stockholm med børn

Stockholm byder på mange store oplevelser for både børn og voksne. Der er noget at se på hele året rundt, uanset om I vælger at holde sommerferie eller efterårsferie i Stockholm. Og når I ikke rundt til alle seværdighederne, er det heldigvis billigt at flyve dertil, så I kan altid komme igen.

10 seværdigheder for børn i Stockholm

Her kan du læse om de seværdigheder i Stockholm, som I helt sikkert ikke må gå glip af, når I besøger Sveriges hovedstad. I artiklen her finder du 10 seværdigheder for børn i Stockholm – med links, så du hurtigt kan se, om det er noget for jer. Der er dog meget mere at se og opleve i Stockholm end dét, der blev plads til her. Se flere seværdigheder hos turistinformationen i Stockholm. Nederst får du også tips til de sejeste hoteller og vandrehjem i Stockholm, hvor børn vil elske at overnatte! Og ja, I kan også bo i skibet på billedet!

LÆS OGSÅ: Sådan booker du selv din ferie med børn

Gamla Stan

Intet besøg i Stockholm er komplet uden en lille smuttur til Gamla Stan, den lille ø midt i det hele. På Stortorget ligger de farvestrålende middelalderhuse, der ligner store LEGO-klodser. Få minutters gang fra torvet ligger Kungliga Slottet, som I kan komme ind og se. Besøg også den flotte Storkyrkan eller tag på Takvandring ® på Riddarholmen.

Kage på Sturekatten

Små og store børn vil slikke sig om munden som en kat, der lige har spist en hel skål fløde! Hos Sturekatten er der kager og smörgåsar (smørrebrød) i lange baner. Besøg et af Stockholms ældste konditorier og lad aftensmaden være et stort stykke kage. De hyggelige stuer ligner et forstørret dukkehus med blondeduge og polstrede sofaer, og bamsen må gerne komme med og lege kaffeselskab.

Djurgården

Der kan nemt gå en hel ferie på Djurgården, øen med de mange forlystelser, parker og museer. Skal I besøge den spændende ø. kan I enten tage Djurgårdslinjen, sporvognen der kører fra Norrmalmstorg og ud til Djurgården eller sejle dertil. Fra Slussen og Nybrokajen (den sidste kun i sommerperioden) kan I sejle med de gamle både ud til Djurgården. Her kan I blandt andet opleve Gröna Lund, Junibackan, Vasamuseet og Skansen.

Gröna Lund

Gröna Lund har siden 1883 været en af Sveriges sjoveste forlystelsesparker. Her kan I opleve koncerter med de store navne eller tage en tur i en af de 30 vilde forlystelser. Gå endelig ikke glip af Eclipse, der tager dig på sightseeing 121 meter over byen. De mindste børn vil elske at komme på besøg i huset hos Peddersen og Findus.

Junibackan

Junibackan er et interaktivt museum, hvor I rejser igennem Astrid Lindgrens magiske univers. Stig på Sagotåget og hils på alle de elskede figurer fra børnebøgerne og hjælp Pippi med at bage peberkager på gulvet i Villa Villekulla.

Vasamuseet

Vasamuseet – Der var engang en konge, der ønskede sig et stort og flot skib, større og flottere ned alle de andre. Det fik han, og det var så stort, at det sank, da det skulle ud og sejle sin allerførste tur. Skibet Vasa blev bjerget i 1961 og kan i dag ses på Vasamuseet.

Skansen

Skansen er verdens ældste frilandsmuseum, der åbnede i 1891. Gå på opdagelse i de gamle huse og gårde og fortsæt til den zoologiske have med skandinaviske dyr. På Skansen er der flere restauranter, og her kan I få virkelig gode köttbullar med mos og lingon.

Sejltur i skærgården

Byen med de 57 broer skal selvfølgelig opleves fra vandet på en af de mange bådture. Var det ikke nok med den lille sejltur til Djurgården, tilbyder Strömma Sightseeing Tours mange forskellige ture. I kan her komme på bådtur i skærgården, kanalrundfart i Stockholm og den populære “Hop On – Hop Off”. Her kommer I rundt til mange af de berømte seværdigheder i Stockholm ad vandvejen.

Eriksdalsbadet

Var det noget med en svømmetur i en af Stockholms mange svømmehaller? I Eriksdalsbadet kan I plaske rundt i udendørsbassinet om sommeren og i de sjove vandrutsjebaner om vinteren. For de helt små er der soppebassin, og de store børn kan slappe af i boblebadet.

Skyview

I Skyview kan I komme op på toppen af Ericsson Globe, Globen hvor alle de store koncerter og også Melodi Grand Prix bliver afholdt. 130 meter over jorden er der en fantastisk udsigt ud over Stockholm! De to gondoler tager af sted hvert 10. minut, og det er en god ide at booke billetter hjemmefra, så I undgår at stå i kø.

Se alle de andre inspirerende artikler til rejser med børn her!

Find et godt hotel i Stockholm

Her får du anbefalinger på fantastiske hoteller i Stockholm og også flere sjove og cool vandrehjem. Alle hoteller kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Bo på et skib

Når I kommer gående over Skeppsholmsbron, kan I ikke undgå at få øje på den majestætiske fuldrigger, HMS Chapman. Fuldriggeren holder til ud for Hantverkshuset, den tidligere flådekaserne. Skibet er bygget i 1988 og har siden 1949 ligget fortøjret på Skeppsholmen, hvor det har fungeret som vandrehjem.

I kan vælge at bo på selve skibet i de flotte kahytter med koøje eller i Hantverkshuset på et af de lyse værelser. I Hantsverkshuset er der også en café, der har åbent hele året rundt – og om sommeren kan I spise på dækket af HMS Chapman. Fra vandrehjemmet er der få minutters gang til busstation og tunnelbane.

Læs mere her: STF af Chapman & Skeppsholmen

Bo i det gamle fængsel på Långholmen

Vest for Gamla Stan ligger den lille ø, Långholmen. Indtil 1975 husede øen Centralfængslet, hvor den sidste henrettelse i Sverige fandt sted. I dag er fængslet bygget om til hotel og vandrehjem, og her kan I bo i de gamle fængselsceller. Konceptet er gennemført ned til mindste detalje, med de oprindelige grønne døre og gamle avisudklip om forbryderne på undersiden af køjesengen. I kan også vælge at bo på de lidt dyrere hotelværelser, hvor I stadigvæk bor i en fængselscelle, men sover i en rigtig seng. Der er fri entre til fængselsmuseet for hotellets gæster. Morgenmaden indtages i den hyggelige restaurant.

Udenfor fængslet byder den Långholmen på smuk natur med løbestier og badestrand. Långholmen og det tilstødende kvarter Hornstull huser overvejende beboelse, og der er enkelte restauranter og butikker i området. Heldigvis er det nemt at komme ind til centrum herfra, og om vinteren kan I skyde genvej til byen henover isen på Mäleren.

Læs mere her: STF Långholmen Hostel (vandrehjem) og Långholmen Hotell (hotel)

Flyv en tur til drømmeland

Når I lander i Arlanda lufthavn, kan I starte ferien i Stockholm med at tjekke ind på et af verdens sejeste vandrehjem. På Jumbo Stay bor I i en ombygget Boeing 747, der siden 2009 har huset små og store hotelgæster, hvis højeste ønske er en flyvetur til drømmeland. Vandrehjemmet har både sovesale og dobbeltværelser.

NB! Fra Stockholm Arlanda Airport er der cirka 20 minutter med højhastighedstog ind til selve Stockholm. Det gør vandrehjemmet ved lufthavnen til en oplagt overnatningsmulighed, når I skal flyve til eller fra Stockholm.

Læs mere her: Jumbo Stay

Hvordan kommer I til Stockholm?

Det tager cirka 5-6 timer at komme med toget fra Københavns Hovedbanegård til Stockholms Centralstation. Vælger I at flyve, kan samme tur gøres på en god time. I kan også flyve fra Billund og Tirstrup Lufthavn ved Aarhus.

Vær opmærksom på hvilken lufthavn, I flyver til. Udover Bromma Lufthavn, som er den tættest på, kan I også lande i Arlanda (den største og med 20 minutter i tog til centrum) samt Stockholm Skavsta lufthavn og Stockholm Västerås lufthavn (begge 1½ time i tog til Stockholm centrum).

Du kan bruge momondo til at søge efter billige flybilletter til Stockholm. Prøv at skifte imellem forskellige datoer for at finde den laveste pris. Husk også at vælge mellemlandinger fra, hvis I gerne vil flyve direkte.

Se flere hoteller i Stockholm her på Booking.com!

Se alle de andre artikler om ferie med børn her...

Annonce

« Søde ideer til indpakning af pakkekalender
Ferie i Los Angeles med børn »