Ferie i Svendborg med børn Slået op i: ferie med børn – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks*

Annonce

Hold ferie i Svendborg med børn

Der er mange skønne steder i Danmark, hvor I kan holde en dejlig ferie. Et af de skønneste er dog Svendborg på Sydfyn! Her er der masser af dejlige sandstrande, vand og skov, der inviterer til en sommerferie fyldt med aktiviteter. Bliver I trætte af at bade, er der masser at lave for børn. Besøg også nogle af de andre skønne småøer i Det Sydfynske Øhav, eller tag på et af de spændende museer, hvis det regner.

Nederst finder du også masser af skønne hoteller i Svendborg, der alle nemt kan bookes igennem Booking.com.

10 seværdigheder for børn i Svendborg

Strande i og omkring Svendborg

Sydfyn har noget af det allerbedste badevand i landet. I Svendborg er der både den lille, børnevenlige strand ved den runde lystbådehavn midt inde i byen og Christiansminde Strand lige øst for byen. Gå ad den smukke sti langs vandet og find de mange tegn på, at området i mere end 200 år har været et rekreativt område for svendborggenserne. Her tog man ud for at nyde en forfriskning i traktørstederne og blev underholdt med dansesalon, cykelbane og udsigtstårn.

Kulinarisk Sydfyn og Gammel Torvedag

Torvet i Svendborg bliver hver lørdag omdannet til markedsplads, hvor I kan købe lokale grøntsager, fisk, ost og alt andet, som hjertet kan begære. Den sidste weekend i juni bliver markedet udvidet til Kulinarisk Sydfyn, der er Skandinaviens største fødevaremesse. Sidst på sommeren er der Gammel Torvedag, hvor tiden skrues tilbage til dengang, hvor oldemor var ung.

Tag med færgen til Ærø, Drejø, Skarø og Hjortø

Fra Svendborg kan du tage færgen til de små, sydfynske øer: Ærø, Drejø, Skarø og Hjortø. Ærø er den største og mere end én overnatning værd. Her kan du gå direkte ind i historien fra Carsten Jensens Vi, de druknede, besøge et flaskeskibsmuseum eller leje cykler og nyde den smukke natur. På Skarø kan du nyde Skarø-is til lyden af klokkefrøerne i gadekæret eller tage til Skarø Festival, og på Drejø kan I få et dejligt måltid mad på kroen.

Minigolf, legeplads og strand ved Smørmosen

Lej en cykel og tag på tur til Smørmosen på Thurø. Udover en dejlig sandstrand er der minigolf, grillbar og en kæmpe legeplads.

Danmarks Forsorgsmuseum

Et besøg på Fattiggården, eller Danmarks Forsorgsmuseum som det hedder i dag, kan virkelig være en stor oplevelse for børn. Museet indeholder blandt andet en udstilling om børnehjemsbørn i det 20. århundrede. Trænger I til at tage en snak om, hvad det egentlig vil sige at være fattig, om det er kun at have én Ipad til deling, kan udstillingen virkelig anbefales. Børn kommer gratis ind.

Se alle de andre inspirerende artikler til rejser med børn her!

Naturama

Naturama kan I opleve moderne naturhistorie, fortalt så børn også synes, det er fantastisk. De udstoppede dyr er udstillet, så man kan komme helt tæt på dem. Hele sommeren igennem er der gratis koncerter, når entréen er betalt.

Valdemars Slot

Besøg også Valdemars Slot. Det er gratis at gå rundt udenfor, mens besøg inde på slottet og i museerne kræver entré. Hvis I ikke har bil med, så er den nemmeste vej faktisk vandvejen med det lille veteranskib Helge, som afgår fra havnen i Svendborg overfor Kammerateriet.

Pluk selv

Langs vejen kan I købe friske jordbær – men det er endnu sjovere at plukke dem selv! Mange steder tilbyder pluk selv-jordbær, hvor I kan plukke om kap på jordbærmarkerne. Hold øje med annoncer for pluk-selv i den lokale ugeavis for Svendborg, som kan læses her: www.ugeavisensvendborg.dk

Gå tur på Øhavsstien

Selv de korteste børneben kan holde til en lille vandretur på den smukke Øhavssti. Stien er i alt 220 km lang og anlagt gennem det sydfynske landskab. Klikker du på linket, er der forslag til forskellige endagsture, men stien kan også være en vandreferie i sig selv.

Tag på sejltur med et af de gamle træskibe

Svendborg er kendt for at lægge baggrund til filmen Far til fire til søs. I kan dog også selv komme ud og sejle med et af de smukke, gamle træskibe, enten som en endagstur til en af småøerne eller på et længere togt.

Find et godt hotel i Svendborg

Leder du efter et godt hotel i Svendborg, så får du her en liste med dejlige hoteller, der alle kan bookes igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Et børnevenligt hotel i Svendborg

Hotel Christiansminde danner en dejlig ramme for en ferie med børn. Her bor I lige ved stranden med den lange badebro, legeplads, ishus og minigolfbane. På hotellet er der et spillerum i kælderen med bordtennis og pool, og på den overdådige morgenmadsbuffet er der noget, alle børn kan lide! Fra Christiansminde er der 10-15 minutters gang ind til Svendborg.

Læs mere om hotellet her: Hotel Christiansminde

Et billigt hotel midt i byen

Skal I være ude hele dagen og bare bruge en seng at sove i, finder I også god og billig overnatning i Svendborg. På Hotel Garni bor I lige ved havnen, overfor banegården og 2 minutters gang fra gågaden. På hotellet er der 18 velindrettede værelser med alt, hvad I skal bruge til ferien – også gratis wifi. Når I har tjekket ind på Best Western Plus Hotel Svendborg, hvor I også kan indtage morgenmaden, kan I selv låse jer ind og ud.

Læs mere om hotellet her: Hotel Garni

Bo godt og billigt i Svendborg

Et anderledes sted til overnatning er hos Arne og Winnie i Fru Olsens Stuer. Det lille bed & breakfast ligger helt inde midt i byen og har fire tema-værelser. Bemærk, at selv om stedet er et B&B, så er der ikke morgenmad med i prisen. Det er dog stadigvæk et af de billigste steder at bo i byen, og bageren og caféerne ligger lige rundt om hjørnet. Og så er Arne og Winnie nogle af de sødeste mennesker!

Læs mere om det lille B&B her: Fru Olsens Stuer

Se flere gode hoteller i Svendborg her på Booking.com!

Se alle de andre artikler om ferie med børn her...

Annonce

« Tag på ferie ved grænsen i Sønderborg og Flensborg
Pakkeliste til charterferie med børn »