Forældremøde for én Slået op i: de kære børn – Tags: , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks*

Annonce

Hvad skal du sige til et forældremøde?

Det kan være temmelig mærkeligt i starten, at sidde dér til et forældremøde som ene-voksen mellem de andre familier, der består af en far og en mor. Og folk er nysgerrige og vil tit gerne vide, hvor den anden forælder er, hvor lang tid, I har været skilt og mange andre spørgsmål.

Du kan vælge at blive fornærmet over, at folk nu er så nysgerrige, men du kan også komme spørgsmålene i forkøbet og fortælle, hvordan det er hjemme hos jer. At der er en far, men at han måske ikke er en del af barnets hverdag, og at det derfor er dig, der skal ringes til ved legeaftaler, eller hvis der sker et uheld.

Fortæl skole eller institution om barnets hjemmeliv

Det kan også være rart for barnets skole eller institution lige at vide, hvordan jeres familiekonstellation er. De er nok ikke interesserede i hele din livshistorie eller partsindlæg fra Statsforvaltningen, men som lærer eller pædagog kan det være rart nok lige at vide:

  • Hvor bor barnet? Hos dig, den anden forælder eller i en 7/7-ordning
  • Hvem må hente og hvornår?
  • Hvem må få informationer fra institutionen om barnet?
  • Trives barnet i samværsordningen?

Selv om børn kan holde til meget, så kan skilsmisser, samværsordninger og konflikter mellem forældrene være meget svært for børnene. Her er det rart ikke at skulle starte helt fra bunden af og forklare om de forhold, barnet lever under, men bare lige kunne skrive en kort besked i kontaktbogen, når der er større ting i dets liv, der ændrer sig, og som kan få indflydelse på barnets trivsel.

Legatsøgning for enlige mødre

Der findes mange fonde og legater, som du kan søge hele året rundt, og du kan læse mere om, hvordan du gør i: Legatsøgning for enlige mødre. Bogen er fuld af gode råd til legatsøgningen og forklarer, hvordan du finder frem til og søger legater. Her kan du også finde eksempler på, hvad du skal skrive i din ansøgning.

Legatsøgning for enlige mødre - banner

Annonce

« Sjov motion for børn og enlige mødre
37 ideer til sjove aktiviteter med børn »