Kyllingenuggets

 

Kyllingenuggets

Kyllingenuggets

Ca. 40 stk. eller 1 voksen og 1 barn i 2 dage. Kan fryses ustegte.

Hvis lidt rasp er det, der skal til, for at børn vil spise kylling, så er det helt fint.

Du kan vælge at stege dem uden fedtstof i oven, hvilket gør dem lidt mere tørre end dem, du køber – eller du kan stege dem på panden eller i friture. Uanset hvad forbliver selve kyllingen saftig og fuld af smag.

Ingredienser

3 stk. kyllingefileter, ca. 450 g.
1 æg
2 dl. rasp
½ dl. hvedemel
½ dl. grahamsmel
1 tsk. salt
Peber
½ tsk. paprika

2 fryseposer (4 l.)

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180°.

Kyllingefileterne skæres i stykker på ca. 2 gange 2 cm.

Ægget slås ud i den ene pose og rystes godt. Rasp, mel, salt, peber og paprika kommes i den anden, som også rystes.

Kyllingestykkerne vendes først i posen med æg, der rystes, og bagefter hældes det overskydende væde fra. Så hældes stykkerne over den anden pose, og efter endnu en rystetur kan posen åbnes, og dine nuggets er klar til at komme i ovnen.

De bages i en bradepande med bagepapir på midterste rille i ca. 20-25 minutter.

Kan også steges på panden i olie eller oliemargarine – eller i friture.