Pastasalat

 

Pastasalat

Pastasalat

1 voksen og 1 barn i 2 dage. Kan ikke fryses.

Får du kogt for meget pasta, kommer her opskriften på en god køleskabsoprydder, der også er rigtig lækker til madpakken. En 90’er-klassiker måske, men det smager stadig godt! Børnenes pastasalat kan serveres i små skåle med ingredienserne hver for sig – så kan de selv blande det sammen, hvis de vil, og komme dressing på.

Ingredienser

Pastasalat:

1 rest kold pasta, ca. 300 g.
2 ferske kyllingefileter eller en rest kylling, ca. 250 g.
1 spsk. olie
Salt
Peber
½ tsk. karry
½-1 dl. vand
1 avocado
50 g. salat, f.eks. en hurtig pakke salatblanding, gerne med ruccola
10 cherrytomater
100 g. fetaost

Dressing:

3 spsk. olivenolie½ spsk. eddike: balsamico-, hvidvins- eller bare ganske alm. lager-eddike
¼ tsk. salt
1 knsp. friskkværnet peber
½ tsk. honning

Fremgangsmåde

Kyllingefileterne svitses i olie på en varm pande og krydres med salt, peber og karry. Tilføj ½ dl. vand til panden, skru ned på middel varme og steg dem færdige, ca. 5 minutter på hver side. Hvis vandet når at fordampe, inden karryen har fordelt sig helt over kyllingestykkerne, kom da en ekstra ½ dl. på. Har du en rest kylling fra dagen før, kan den fint lige vendes på panden efter samme fremgangsmåde – men bare i 1-2 minutter, til krydderierne er trængt ind i kødet.

Tag kyllingefileterne af panden og lad dem køle af. Imens blander du pastaen sammen med følgende: avocado i små tern, cherrytomater delt i kvarte og små fetastykker. Kyllingen skæres i mindre stykker og lægges over.

Dressingen blandes sammen i en beholder med låg og rystes godt. Hældes over pastasalaten eller serveres ved siden af.