Æbleflæsk

 

Æbleflæsk

ÆbleflæskPortionen er beregnet på en stor portion til fryseren, men kan bare halveres.

Der findes mange måder at lave æbleflæsk på, men denne opskrift giver en æbleflæsk med lidt bid i, der er sød og syrlig på samme tid.

Om efteråret er det nemt at få masser af æbler fra familie og venners haver, og de kan hurtigt omsættes i æbleflæsk og æblemos eller lægges i fryseren. De kan fryses enten som mos, eller – hvis det er til æbleflæsk – bare som både, hvor kernehuset er taget ud.

Ingredienser

2 kg. æbler – bliver ca. til 1,85 kg. uden kernehus
1 dl. vand
1 dl. sukker eller efter smag
1 pakke bacon eller røget snitte, ca. 125 g.

Fremgangsmåde

Æblerne deles, og kernehuset fjernes. Lad skrællen blive på. Æblebådene skæres i skiver af ca. 1 cm. tykkelse – det kan børn sagtens gøre med en kniv, der ikke er så skarp.

Æblestykkerne kommes i en gryde, og de behøver ikke at være helt afdryppede. Tilsæt vand og sukker og lad det hele koge op under låg. Når vandet koger, så skru ned til middel varme. Kog æblerne, til de kan røres ud med en grydeske. Er mosen for vandet, så lad den koge 5 minutter uden låg.

Imens æblerne koger, steges baconternene, der er skåret ud i ca. 2 x 1 cm. Når æblerne er møre, hældes ½-1 dl. af fedtet over æblerne. Og ja, du læste rigtigt! Uden fedtet er det bare almindelig æblemos.