Tag på ferie ved grænsen i Sønderborg og Flensborg Slået op i: ferie med børn – Tags: , , , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks*

Annonce

Hold ferie ved grænsen til Tyskland

I behøver ikke at tage så langt væk for at komme ud at rejse. En ferie ved grænsen mellen Danmark og Tyskland byder på mange spændende seværdigheder og attraktioner for børn og voksne. De gamle hertugdømmer, Slesvig og Holstein, var engang en del af Danmark, og det bærer meget af området præg af.

Start på Als og fortsæt ned gennem det sydligste af Sønderjylland til den tyske grænse. Lige over grænsen venter Flensburg , hvor mange taler, eller i hvert fald forstår, dansk. Der er masser at se på her, det er billigt at overnatte og hurtigt at komme til og fra. Og når nu I alligevel er der, så er der jo grænse-supermarkerne, med alt hvad hjertet kan begære.

10 seværdigheder for børn i Sønderborg og Flensborg

Oplevelsesparken Universe

Tysklandsturen kan for eksempel starte med et besøg på Universe i Nordborg på Als. Universe er en naturvidenskabelig oplevelsespark, hvor børn og voksne leger sig til viden om naturvidenskab og teknologi. Grav med en rigtig gravemaskine, køb i Hamsterhjulet eller kør en tur på Segway-banen.

Historiecenter Dybbøl Banke

Mange børn kan stadigvæk synge med på sangen om Mallebrok, der døde i krigen i 1864 – men hvad handler den sang egentlig om? På Historiecenter Dybbøl Banke træder I direkte ind slaget, komplet med forsvarsværker, fortællinger om krigen, feltbarakker og værksteder, hvor der kan støbes geværkugler og slåes Dybbølskillinger.

Frøslevlejrens Museum

Lige ved grænsen i Kruså ligger også Frøslevlejren, som var en tysk interneringslejr for de danske krigsfanger under 2. verdenskrig. Hvis du ikke synes, at dine børn er klar til den barske sandhed om koncentrationslejrene, så kan I starte her. Selv om de sad indespærret, så havde de danske fanger det efter forholdene rigtig godt. Der er ingen stærke billeder fra de andre koncentrationslejre, kun et enkelt af nogle af meget tynde mennesker, der bliver bragt hjem.

Sønderborg Slot

Sønderborg Slot ligger lige ved havnen i Sønderborg. Middelalderborgen er oprindeligt bygget som et forsvarsværk mod venderne, men er i dag omdannet til museum. På slottet sad Christian 2. fanget, og herfra stammer myten om den fure, han sled i det runde bord. På slottet kan I se udstillinger om blandt andet søfart og de slesvigske krige. Børn kommer gratis ind.

Se alle de andre inspirerende artikler til rejser med børn her!

Grænsebutikker

Til en ferie ved grænsen hører også et besøg i grænsebutikkerne. Besøg den store butiksby i Harrislee, hvor blandt andet Fleggaard ligger eller Scandinavian Park, der ligger lige ud til motorvejen. Er i på vej mod syd, så besøg også den store outletlandsby i Neumünster. Her kan både børn og voksne får tøj og sko fra alle de kendte mærkevarer – og det med store rabatter!

Tag en overnatning eller to i Flensborg

I Flensborg kan man sagtens få en hel ferie til at gå. Museumshavnen ligger lige ved byens søfartsmuseum med mange fine historiske sejlskibe og et museumsværft. I nærheden findes fjorddamperen Alexandra fra 1908, som sejler turister rundt på fjorden. Besøg også Campusbad, et stort badeland på universitetets område. Kommer I til jul, er hele byen pyntet op med det fine julemarked som prikken over i’et, og der er små boder gennem hele gågaden.

1000 kaffekander på Marien-Café

Leder I efter en god restaurant eller café med brunch i Flensborg, kan Marien-Café, stedet med de 1000 kaffekander anbefales. Brunch serveres på enorme opsatser, virkelig flot pyntet, og der er selvfølgelig en menu til børnene. Er I bare til kaffe og en stor kage, så besøg endelig stedet om eftermiddagen. Når I har spist, kan I prøve at tælle, om der nu virkelig også er 1000 kaffekander. Husk at bestille bord – stedet er meget populært til fødselsdage og udflugter.

Forsvarsværket Dannevirke

Dannevirke er det største arkæologiske oldtidsminde i Nordeuropa. I vikingetiden startede Danerne konstruktionen af fæstningsværket, som blev opført henover den jyske halvøs smalleste sted. Ca. 40 km syd for den nuværende grænse, kan man se dele af Dannevirke fra motorvejen af. Dannevirke-museet har udstillinger og arrangementer, og i museumsparken ses Dannevirke hovedvold, Valdemarsmuren, voldstedet Thyraborg og skanse 14 fra 1864.

Vikingemuseet Hedeby

Hedeby var i vikingetiden Danmarks største og vigtigste by, og som handelsplads lige midt imellem flere af datidens meget benyttede færdselsårer, f.eks. Hærvejen, var det et sted, hvor handlen blomstrede. I dag kan man i Wikinger Museum Haithabu gå mellem de rekonstruerede vikingehuse og få et indblik i, hvordan datidens dagligliv udspandt sig.

Museumsøen Gottorp Slot

I samme område ligger også Gottorp Slot, som er Slesvig-Holstens største slotsanlæg og indeholder et af Tysklands største og ældste arkæologiske museer. Museets mere end fem millioner fund præsenteres i overskuelige og letforståelige udstillinger om delstatens historie fra stenalder-jægerne og samlerne til middelalderens borgere. I den gamle ridebygning udstilles Nydam-båden, som er et 23 meter langt egeskib fra jernalderen.

Find et godt hotel på turen til Sønderborg og Flensburg

Det er meget populært at holde ferie ved grænsen, og derfor er der også rigtig mange hoteller i både Sønderborg og Flensborg. Her får du anbefalinger til nogle af de bedste, der alle hoteller kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Et skønt hotel i Sønderborg lige ved stranden

Lige bag Sønderborg slot ligger Hotel Sønderborg Strand. Her kan I bo lige ned til vandet, og fra hotellet er der bare 250 meter til centrum. Start dagen med den store og gratis morgenmadsbuffet på hotellet, og tag en badetur ved stranden eller gå en tur i den nærliggende skov. Er det dårligt vejr, har hotellet egen swimmingpool.

Læs mere om hotellet her: Hotel Sønderborg Strand

Et godt hotel i Sønderborg med swimmingpool

Scandic Sønderborg ligger i et stykke udenfor centrum, dejlig tæt på motorvejen, hvis I skal videre. På hotellet er der både indendørs swimmingpool og spillerum til børnene. Hotellet er en lille by i byen med egen legeplads og dagligvarebutik.

Læs mere om hotellet her: Scandic Sønderborg

Bo midt inde i Flensborg

Hotel am Fjord bor I midt inde i Flensborg, tæt på både gågade og havn. Hotellet har gratis morgenmadsbuffet og også wifi, så Ipad’en kan komme i brug. Hotellet er ikke fornemt, men fint og rummeligt til børn.

Læs mere om hotellet her: Hotel am Fjord

Et billigt hotel i Flensborg med eget køkken

Flensburg Akademie ligger i et roligt område lidt udenfor centrum. På værelset er der et køkken med alt, hvad I behøver for at kunne lave jeres egne måltider. Og dét er rart, når man er på ferie med børn! Først og fremmest kan I spare lidt her, og et køkken på hotelværelset giver også meget mere frihed. I behøver ikke at springe ud af sengen om morgenen for at nå morgenbuffeten, og små børn, der står tidligt op, kan få morgenmad med det samme.

Læs mere om hotellet her: Flensburg Akademie

Banner - Spil med ord - Tyskland

Se alle de andre artikler om ferie med børn her...

Annonce

« Dating: Bliv klar til et nyt forhold – pak din mentale kuffert ud!
Ferie i Svendborg med børn »